You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

2018/3 HÍRLEVÉL

2018/3 HÍRLEVÉL

2018/3
HÍRLEVÉL
Tisztelt Partnerünk!

Mozgalmas időszakot és évet zárunk néhány nap múlva. Ebben az évben személyesen kétszer találkoztunk Foglalkoztatási Fórum rendezvényeinken. Először március 28-án, mely rendezvény fókuszában a Működési és monitoring kézikönyv módosításának okai és eredménye, valamint a felnőttképzés munkaerőpiaci helyzete állt. A megyei szakképzési intézmények előadását élénk eszmecsere követte. Majd ezt követően október 24-én került sor az újabb rendezvényre, amikor a résztvevők tájékoztatást hallgathattak meg az Irányító csoport munkájáról, a Megyei Kormányhivatal részéről pedig a szakmai tevékenységről és annak eddigi eredményeiről. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából bepillantást nyerhettünk az Euro Skills 2018 Budapest versenybe, és azoknak a szép szakmai sikereknek a hátterébe, melyeket a szakmák európai versenyén a magyar fiatalok értek el. A rendezvényeken beszámoltunk a projekt Irányító csoportja által végzett munkáról is. Ebben az évben 8 alkalommal, 168 munkáltatótól beérkezett támogatási igényről döntött a projekt Irányító csoportja. A foglalkoztatási paktum keretében munkaerőpiaci programban résztvevők száma 423 fő, ebből az igényelt képzésben (női szabó tanfolyam) résztvevők száma 14 fő, a támogatott foglalkoztatásban résztvevők száma 409 fő. A projektben 2018. október 1. napjáig vállalt output indikátor 336 fő volt, melyet a 423 fő bevonásával 123%-osan, sikeresen teljesítettük. Négy alkalommal szerveztünk partneri találkozót, ahol a helyi paktumirodák működésének segítését helyeztük előtérbe. A 2018. június 14-én megtartott regionális kapcsolatépítő rendezvény eredményeként 2018. július 16-án együttműködési megállapodás aláírására került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat között, továbbá a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei
Önkormányzat és Sárospatak Város Önkormányzata között, ezzel is bővítve a partnerségi együttműködések számát.
Az év első felében elindult a Megyei Önkormányzat honlapján a projekt információs oldala, valamint rövid idővel ezután a paktum saját honlapja. A honlapunkon – www.szabolcsipaktum.hu – elérhetőek a projekt alapdokumentumai, a rendezvények híradásai és a sajtódokumentumok is. A tájékozódás segítésére a helyi paktumirodák elérhetőségeit is közzétettük.
Tisztelt Együttműködő Partnerünk!

Áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog Új évet kívánunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Paktumiroda munkatársai nevében.

Egyedi látogatók:  3981
Oldalmegtekintések:  7629