You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Projekt Nyitórendezvény

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 2016. 09. 02. napon a TOP-5.1.1-15-SB1-2016-00001 azonosító számú, „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projektet megkezdte. A projekt összköltségvetése 2,593 milliárd Ft, mely 100 % intenzitású vissza nem térítendő támogatásból áll. Fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.05.31.

A projektet konzorciumban valósítja meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal.

A projekt célja a foglalkoztatás-fejlesztési helyzetelemzésen alapuló megyei szintű stratégia megalkotása, mely mentén képzési és foglalkoztatási programok valósíthatók meg az álláskereső hátrányos helyzetű és inaktív személyek munkaerő-piaci integrációja érdekében. A projekt célja, hogy a foglalkoztatási paktum létrejöjjön és a megyei álláskeresők közül minimum 2500 fő vegye igénybe a projekt keretében kialakított munkaerő-piaci szolgáltatásokat.

A projekt kedvezményezettje és konzorciumi partnere 2016. december 14-én, 10:00 órakor a Megyeháza Bessenyei Nagytermében ünnepélyes projekt nyitó rendezvény keretében tájékoztatta a nyilvánosságot a célokról és a projekt főbb tevékenységeiről.

A rendezvényen megjelent Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Kozma Péter a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr Odrobina László a Nemzetgazdasági Minisztérium Szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Bogáti János a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Guti László a Magyar Államkincstár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának igazgatója, Nagyné Varga Katalin a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára valamint dr. Rezsőfi István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezetője.

A nagyszámú megjelent érdeklődőt Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke köszöntötte nyitóbeszédében, majd a TOP-5.1.1-15 és a szakképzés, felnőttképzés és munkaerőpiac kapcsolatáról tartott értékes előadást dr. Odrobina László helyettes államtitkár. Dr. Rezsőfi István főosztályvezető ismertette a TOP-5.1.1-15 projekt szakmai megvalósításának  megyei feladatait, majd a szervezetekkel, vállalkozásokkal való együttműködés fontosságának szerepéről beszélt előadásában Nagyné Varga Katalin a Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

 

A projekt következő mérföldkövéig (2017.03.01) a munkáltatói igényfelmérések, foglalkoztatási stratégiák, együttműködések, paktumszervezet létrehozása valósul meg. Ezt követően kezdődnek a beérkezett igényeken alapuló képzések, valamint a foglalkoztatási támogatások és szolgáltatások indítása.